donderdag, juli 10, 2008

Het zit hem in de details

Niet iedereen heeft het in zich om het te kunnen schoppen tot professioneel wielrenner. En niet ieder professioneel wielrenner heeft het in zich om het te schoppen tot een echte kampioen, iemand die de geschiedenis ingaat met heroïsche overwinningen, iemand waarvan men de exploten jaren nadien nog blijft oprakelen, iemand die ons kippevel blijft bezorgen, ook wanneer er reeds generaties andere renners de revue gepasseerd zijn.

Soms zit het verschil hem in de details. De foto's van gisteren waren dan ook eerder symbolisch bedoeld. Philippe Gilbert is er vorig weekend immers net niet in geslaagd die zo gegeerde gele trui te veroveren. Waarom niet? Omdat hij nog dat allerlaatste beetje maturiteit mist om een Valverde op zijn eigen terrein te kunnen verschalken, omdat hij nog afscheid moet nemen van enkele jeugdige hindernissen. En eens die verdwenen zijn, zal Gilbert de grote kampioen worden die velen in hem zien.

Het verschil in de twee foto's heeft te maken met de reclame op zijn zadel. Haast onleesbaar, maar via ingewikkelde pixelvervangende programmatuur zijn we erin geslaagd de sponsor opnieuw duidelijk zichtbaar te maken. Eerlijkheid gebiedt ons echter erbij te vermelden dat deze tekstregenerator slechts een waarschijnlijkheidspercentage van 97,23% heeft, dus een verkeerde voorstelling van de realiteit is in deze dan ook niet uitgesloten.

Het kleine detail dat Philippe Gilbert nog zoekt om een ultieme kampioen te worden is ... (hier klikken).

7 Comments:

At 11 juli, 2008 14:19, Anonymous Anoniem said...

Volgende week: Maxime Monfort in de witte trui. En zònder fotobewerking...

 
At 11 juli, 2008 16:31, Anonymous Anoniem said...

Ik lees hier net dat Gilbert last heeft van een puist op zijn gat en misschien moet opgeven. Duidelijk geen Biactol op zijn zadel gesmeerd.

 
At 11 juli, 2008 16:32, Anonymous Anoniem said...

Monfort zal zijn pollekes vol hebben aan kleine Shleck en aan Nibaldi, om van die Lowkwist dinges maar te zwijgen.

 
At 12 juli, 2008 13:04, Anonymous Anoniem said...

Zijn palmares van dit jaar bekeken is Phil al een waardig groot kampioen. Maar inderdaad hij zal nog groter worden ... de vergelijking met merckx eerder dit jaar is dan ook zeker niet overdreven.

 
At 12 juli, 2008 13:57, Anonymous Anoniem said...

Maxime is een goed renner maar hij heeft niet dezelfde natuurlijke uitstraling als Gilbert.

 
At 13 juli, 2008 11:29, Anonymous Anoniem said...

Philippe continue à s'accrocher dans ce tour de France malgré sa blessure.

 
At 13 juli, 2008 21:44, Anonymous Anoniem said...

ola, nen buitenlandsen bezoeker. Rimba, verdient dit geen bloempje?

 

Een reactie posten

<< Home