dinsdag, december 05, 2006

Yow Adrian, I did it!

"The greatest underdog story of our time is back for one final round". Ik krijg er steeds kippenvel van als ik het hoor. Mijn generatie, die schaamhaar begon te ontwikkelen in de jaren 80, heeft 5 films lang meegeleefd met Rocky, de bokser die het van straatvechtertje tot wereldkampioen schopte. Stuk voor stuk, zeker nummer 3 (tegen Mr T) en 4 (tegen Ivan Drago aka Dolph Lundgren) kende ik ze haast uit het hoofd. De vechtscenes heb ik met mijn broers nagespeeld en keer op keer moest ik het onderspit delven. Mijn kracht zat in het woord, zou later blijken...

Na Rocky 5 leek de reeks terecht doodgebloed, maar vandaag staat er een nummer 6 in de steigers, simpelweg "Rocky Balboa" genoemd. Sylvester Stallone is ondertussen de 60 gepasseerd en heeft nog eens alles uit de kast gehaald. Ik veronderstel dat we dat hier letterlijk mogen opvatten als medicijnenkast: testosteron, groeihormoon, anabolica, viagra, haarkleurmiddel en ga zo maar door. Hij staat er weer als één brok spieren. En het verhaal mag er verdorie ook zijn. Hieronder de beschikbare trailers. Het is gratis, dus ook interessant voor mijn Hollandse lezers.

Net zoals ik (ahum), staat Rocky bekend om zijn bovenmenselijk incasseringsvermogen: "it ain't about how hard you hit, but how hard you can get hit, and keep moving forward." Basically, dat is waar het in dit leven eigenlijk wel om draait: het is niet wanneer alles goed gaat, maar in je moeilijkste momenten, dat bepaald wordt wie je bent. Het is je bereidheid om terug te vechten na een tegenslag, die ervoor zorgt dat je gevormd wordt.

De film gaat op 22 december in première in de Verenigde Staten. Hopelijk niet veel later ook bij ons. Ik zal er staan, met trainingsjas en hoedje. En wie me die avond durft uitlachen, krijgt een harde linkse recht voor zijn raap.
Stallone heeft duidelijk de smaak terug te pakken. In 2008 mogen we ons in de zalen ook aan een nieuwe Rambo verwachten. 't Is maar dat u het weet.

Ach, werd ik maar betaald voor dit soort besprekingen. Zucht...

6 Comments:

At 05 december, 2006 22:42, Anonymous Anoniem said...

Nagespeeld? Ik zal zoals Ocky (remember?) teveel kloppen op mijne kop gekregen hebben, want dat zit niet meer in het actieve deel van mijn hersenen. Nog niet eens 40 en al blackouts. Dat komt niet meer goed.

 
At 05 december, 2006 22:44, Anonymous Anoniem said...

Weet niet wat schrijven: alleen 't is weer een mooi stukje vandaag. Man-man-man, nog nooit zo vattend mijn tienerjaren samengebald gezien. Gooi daar nog wat platonische liefdes bij en we zijn er.

 
At 05 december, 2006 22:48, Anonymous Anoniem said...

... alles uit de kast !!!!! ! ! ! !!!!!!!! hahaha !!! !!!! !!!!!! !!!!

 
At 06 december, 2006 09:45, Anonymous Anoniem said...

Geert,
Ik zal naast jou staan in de rij bij de première, co a man's gotta do what a man's gotta do...

 
At 06 december, 2006 13:53, Anonymous Anoniem said...

Rimbaloe wordt vannu Ramboloe of Rockyloe !

 
At 06 december, 2006 22:02, Anonymous Anoniem said...

Ilse, is dat de schriftelijke versie van een orgasme?

 

Een reactie posten

<< Home