dinsdag, januari 09, 2007

Stoute solden

Solden: het was, is en zal ook nooit iets worden voor mij. Ik kan echt niet begrijpen hoe iemand zich als een bezetene tussen een losgeslagen meute kan begeven om zo enkele tientallen euro's uit te sparen. Ik heb er een theorie over.

De prachtige winterjas die je eind november zien hangen hebt in de winkel lijkt je toch nog wat te duur op dat moment (eerste frustratie). Je besluit af te wachten. De seizoenen zijn aan het opschuiven en we hebben een zachte herfst gekend. De echte kou zal pas in januari komen, dus in tussentijd kan je wel nog je tussenseizoenjas dragen. Echter, half december begint het te vriezen en moet je dat verouderd en beugedragen modelletje weer uit de kast gaan halen (tweede frustratie). De solden naderen en je gaat even naar de winkel kijken maar verdomd, je droomjas is verkocht (derde frustratie). Gelukkig is ze nog in stock in een andere winkel van dezelfde keten (40 km verderop). De dag van de solden sta je op tijd op om naar die andere stad te gaan, maar kom je pas een half uur na opening aan in de winkel, wegens een file (vierde frustratie). En tot overmaat van ramp is je jas blijkbaar net aan iemand anders verkocht (vijfde frustratie). Ze hebben echter hetzelfde modelletje nog hangen in een maatje kleiner. Je twijfelt en twijfelt en je beslist het toch te kopen, aangezien je anders al die kilometers en benzine voor niets verreden hebt. Trouwens, je had met nieuwjaar toch dat goed voornemen om enkele kilootjes kwijt te spelen. Nog vóór je terug thuis bent voel je je al rot omdat het je begint te dagen dat wanneer je die kilootjes eindelijk kwijt zal zijn, de winter misschien alweer voorbij is (zevende frustratie). Je propt je vol met chocolade, wat dit gevoel eigenlijk nog erger maakt (achtste frustratie). Je raakt gefrustreerd omdat je je niet meer kan herinneren hoe je aan je zesde frustratie gekomen bent (negende frustratie). Je beseft dat je, kilometers en extra tijd inbegrepen, eigenlijk meer geld uitgegeven hebt dan de oorspronkelijke prijs, voor een jas die bovendien te klein is (tiende frustratie). De maandag erop ga je naar het werk en zie je één van je collega's met jouw droomjas aan, in jouw droommaat. Het wordt je allemaal plots te veel en je voelt dat je de situatie niet meer onder controle hebt. De dag nadien kom je in de krant. Het leven zoals het is... maar dan anders.

Moraal van het verhaal: als je iets ziet dat je aanstaat en je hebt uitgemaakt dat je het echt wil, koop het dan. Laat je niet afschrikken als de prijs een tikkeltje te hoog is. De nutscurve van je bestaan zal steil de hoogte ingaan en het leven is toch al zo kort...

4 Comments:

At 10 januari, 2007 07:34, Anonymous Anoniem said...

"De nutscurve van je bestaan"?
Dat is toch ook niet van één trappistjen dat ge zo'n dingen begint uit te kramen?

 
At 10 januari, 2007 10:15, Anonymous Anoniem said...

Om te vermageren schrijf ik je een nieuw dieet voor. Ik heb hier een nieuw medicamentje, het heet sport. Is in verschillende vormen verkrijgbaar, maar ik raad je aan verschillende keren per week te gaan lopen; inname: 2 uren na het eten. Nevenverschijnselen: zweten en zere benen, maar ook een zalig gevoel. Uitzonderlijk ook overmoed en kans op ontwikkelen van obsessie voor loopstatistieken.

 
At 10 januari, 2007 13:21, Anonymous Anoniem said...

Solden,daar zijn toch de meeste vrouwen zot op,en je moet toegeven dat alles toch duurder is he voor de nieuwjaarsdagen,schandalig vind ik gewoon weg.
ik heb iets gekocht en ik zie dat het nu veel minder staat!
1ste frustratie:ik had al zolang moeten staan wachten aan de kassa..2de frustratie de week nadien staat het een stuk goedkoper?
weet je misschien moet er mij eens eigenlijk uitgelegd worden hoe de winkels winst doen aan solden?
ze doen niet liever dan een heel jaar lang solden te geven???
jezus en dan klagen ze dat de mensen met de kaart dan nog willen betalen,want ja dat gaan ze ons nu ook nog aan rekenen.
ah mijn 3de frustratie met al die koopjesdagen(kerstdag en nieuwjaar erbij)weet je wel hoeveel ne mens uitgeeft aan parkeergeld???????
jij staat da zolang al in een rij te wachten,kom je eindelijk aan je auto (al slenterent want de meeste mensen hebben geen haast)
lap boem 1min te laat!!boete
aja allemaal heel frustrend de maand december en januari

 
At 10 januari, 2007 23:31, Blogger Rimbaloe said...

Stifken, voor de rest alles OK met je?
:)

 

Een reactie posten

<< Home