zondag, augustus 26, 2007

Leve België!

België barst? No fucking way. Wat dit land nodig heeft zijn dingen die ons kunnen binden. En sinds deze namiddag hebben we er weer zo iets bijgekregen.

Onze nationale hockeyploeg is er immers in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen volgend jaar. Op papier leek het een onmogelijke opdracht: er moest immers gewonnen worden tegen wereldkampioen Duitsland.

Bij een 3-3 stand, en op enkele seconden van het einde, werd op een onvoorstelbare manier de winnende goal (of hoe noem je dat hier) gescoord door Jérôme Truyens. Totale euforie. Wat mij betreft de stunt van het jaar. Een ploeg die enkel bestaat uit amateurs haalt het hier van een bende profs. Over Olympisch ideaal gesproken. Het BOIC zal in de buidel moeten tasten om die mannen allemaal naar Peking te vliegen volgende zomer.

Jammer dat Sporza het niet de moeite vond om de match live uit te zenden. Gelukkig hadden we nog onze vrienden van de rtbf. Dat het nationale elftal bovendien nog eens bijna volledig bestaat uit Walen, maakt het nog interessanter.

Wie de wedstrijd niet gezien heeft, hier even klikken en genieten. Kijk nadien ook eens naar de beelden van de reacties en tel met mij mee hoeveel keer speler Charles Vandeweghe het woord "ongelofelijk" in de mond neemt. Gewoonweg fantastisch!

Ik vraag mij af of de (zogenaamde) Vlaamse separatisten deze namiddag ook gesupporterd hebben. Hoogstwaarschijnlijk wel...

4 Comments:

At 26 augustus, 2007 22:31, Anonymous Anoniem said...

En indien ze gesupporterd hebben is het ook de vraag voor welk land. De debiele separatisten gaan deze opmerking ongetwijfeld toch niet snappen.

 
At 27 augustus, 2007 07:53, Anonymous Anoniem said...

Rimbaloe, ge moet een beetje later bloggen. Als ge zo vroegt zijt, kan ik niet meer als eerste reageren 's morgens.

 
At 27 augustus, 2007 08:55, Anonymous Anoniem said...

en dan nog gesponsord door VW ;eat your shirts moffies

 
At 27 augustus, 2007 09:54, Anonymous Anoniem said...

ze gaan inderdaad extra vliegtuigen naar Peking moeten inleggen als het zo voortgaat. De volleyballers kunnen ook nog hun ticket afdwingen.

 

Een reactie posten

<< Home