zondag, april 06, 2008

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaw

Iedereen die al leefde, weet nog waar hij was of wat hij aan het doen was tijdens de maanlanding en toen hij hoorde over de dood van Elvis of die van Koning Boudewijn. Of de eerste keer sex, wie niet meer weet wat hij toen aan het doen was, daar schort toch echt iets aan.

Remember Mexico 86, België-USSR? Ik was te jong en mocht niet kijken, maar ik kon de slaap niet vatten en hoorde mijn vader tot boven juichen. Olympisch goud voor Deburghgraeve en Werbrouck in 96? Er ontbrak een televisie op het trouwfeest van mijn broer, dus iedereen 's nachts naar zijn wagen om de zwemfinale live op de radio te beluisteren.

Of Stijn Devolder die de Ronde van Vlaanderen wint op 6 april 2008. Wat een wedstrijd was dit toch. In bijwijlen heroïsche weersomstandigheden bewees Quick Step dat het voor de Vlaamse klassiekers nog steeds de beste ploeg heeft. En Devolder was vandaag de opperflandrien. Prominent aanwezig in de spits, en voor één keer zichzelf verloochenend toen hij bewust niet meewerkte terwijl hij met een klein groepje in de aanval was. Om dan verschroeiend te demarreren op de Eikenmolen en ons allemaal het spannendste half uur van het jaar te geven.

Tom Boonen speelde vandaag de ultieme meesterknecht. Met de vingers in de neus pareerde hij zowat elke aanval in de achtervolgende groep. Vincere insieme, samen winnen, de leuze van de vroegere Mapei ploeg was nooit veraf deze namiddag.

Er zullen wel weer van die onvoorstelbare losers zijn, die er geen knijt van verstaan, en met hun kritiek op Boonen zullen komen. Doping, zijn hereniging met Lore, het feit dat hij dit jaar nog niet gewonnen heeft in Vlaanderen, alles is goed om hem hard aan te pakken. Vorig jaar had hij ook zogezegd een slecht seizoen gereden. Inderdaad, twee ritten plus groen in de Tour en de helft der Vlaamse klassiekers, plus nog een heleboel andere wedstrijden, dat telt inderdaad niet.
Get a life, bende onnozelaars. In plaats van naar de laatste kilometer van de koers te kijken, ga eens wandelen op een zondag en ga de frustratie van jullie zielig leven op een schaap in de wei botvieren, dat zullen jullie ongetwijfeld veel leuker vinden. En jullie zullen ook eens het gevoel krijgen een gat toegereden te hebben.

Voila, dat moest er even uit. Het was desondanks een dag om nooit te vergeten. Bedankt hiervoor Stijn, today you were the man with the plan!

15 Comments:

At 07 april, 2008 09:47, Anonymous Anoniem said...

zondag zal hincapie en venoir staan

 
At 07 april, 2008 10:45, Anonymous Anoniem said...

Iedereen heeft denk ik wel gezien dat Boonen goed was. Dankzij hem heeft Volderken gewonnen.
Mooi is dat, heel mooi.
Ook een goeie Gilbert gezien, hij had nog de moed om te lachen op de Berendries.
De heuveltjes waren voor hem op het einde iets TE, hoewel hij anders wel houdt van grote heuvels.
In elk geval het was een Ronde om U tegen te zeggen.

 
At 07 april, 2008 11:39, Anonymous Anoniem said...

Mannen zoals Zabel blijven het toch ook maken hé. Niet direct rijdend voor een podiumplaats maar wel alles geven. Blijven staan aan de voet van de Molenberg om hem dan in één ruk te kunnen opknallen. En daarna als éénzaat de andere bergsken beklimmen onder een luid gejoel van de massa supporters. Zalig gewoon.

 
At 07 april, 2008 11:42, Anonymous Anoniem said...

Gisteren tussen duizenden supporters gestaan en geloof me Tommeken is nog "HOT" hoor.
Je moet je niet storen aan hier en daar een jaloerse enkeling.

 
At 07 april, 2008 12:49, Anonymous Anoniem said...

Gilbert had te maken met materiaalpech en kniepijn door een val. Hierdoor verspilde hij veel krachten. Het was wel nieuw voor hem dit jaar, eens finishen zonder ereplaats.
Nu uitkijken naar woensdag, want door zijn goede conditie, zal hij ook starten.

 
At 07 april, 2008 13:28, Anonymous Anoniem said...

gilber zijnen tijd van komen is gekomen

 
At 07 april, 2008 14:30, Anonymous Anoniem said...

Gilbert die komt ... hmmm !!!

 
At 07 april, 2008 14:33, Anonymous Anoniem said...

Zoveel lof over Boonen,wat gaat dat worden als uwen trui getekend is ?

 
At 07 april, 2008 18:48, Anonymous Anoniem said...

onze ollie zou nog steeds niet toegekomen zijn van zijn calvarietocht.

 
At 07 april, 2008 18:49, Anonymous Anoniem said...

ollie kom van de pot

 
At 07 april, 2008 18:49, Anonymous Anoniem said...

ollie kom van de pot

 
At 08 april, 2008 09:06, Anonymous Anoniem said...

De top 3 voor zondag (woensdag slaan we maar over, dat is geen serieuze koers) zal bestaan uit Boonen, Boonen en nog eens Boonen. Zeg dat ik het gezegd heb.

 
At 08 april, 2008 09:58, Anonymous Anoniem said...

Zou kunnen Ollie want Gilbert doet niet mee.

 
At 08 april, 2008 10:59, Anonymous Anoniem said...

zou rimbaloe nu eigenlijk zijn trui al laten signeren hebben?

 
At 08 april, 2008 14:07, Anonymous Anoniem said...

Neen, anders zouden we het wel al gehoord hebben.

 

Een reactie posten

<< Home