donderdag, februari 28, 2008

Balkjes

Vandaag liep het proces af tegen Eric Goethals, de ex-beurs-makelaar uit Aalst die honderden beleggers met lege handen achterliet. Bijgevoegd de foto die in de krant verschenen is. Wat ik zeer bizar vind, zijn die zwarte balkjes. Is dat om zijn privacy te beschermen of zo? Ze vernoemen hem immers wel bij naam en toenaam. Trouwens, geen kat in Aalst die hem niet kent. Hij was immers eveneens voorzitter van Eendracht Aalst tijdens de hoogdagen 15 jaar geleden.

Ik denk dat het eerder al die gedupeerde beleggers zijn die liever anoniem wilden blijven. Er zullen er zich hoogstwaarschijnlijk een heleboel bewust geen burgerlijke partij gesteld hebben; zij lopen liever met dat zwarte balkje rond. En zwart is in dit geval in verschillende betekenissen op te vatten.

Niettemin blijft het uiteraard heel erg voor die mensen. Voor Goethals zelf ook natuurlijk. Hij komt er weliswaar vanaf met een voorwaardelijke gevangenisstraf, maar hij moet wel een kleine 4 miljoen euro schadevergoeding betalen (aan de staat dan nog). Daarenboven krijgt de arme man 10 jaar beroepsverbod.

Langs de andere kant, who cares about beroepsverbod. Als je nog ergens enkele miljoenen verduisterd geld staan hebt (althans toch volgens het gerecht), waarom zou je dan nog gaan werken?

Maar toch, die balkjes blijf ik vreemd vinden.

1 Comments:

At 28 februari, 2008 07:28, Anonymous Anoniem said...

Ge leest een slechte gazet, rimbaloeken. Trouwens zeer raar: als ge bij Google images de trefwoorden "eric goethals" en aalst intikt, krijg je een foto van Zheyun Ye...

 

Een reactie posten

<< Home