woensdag, oktober 11, 2006

Vive le tour

Vandaag een supersympathiek mailtje bin-nengekregen vanuit Australië. Zoals reeds eerder gemeld ben ik afgelopen zomer samen met Jim De Bril een weekje in Frankrijk geweest om de Tour te volgen. De beruchte rit met aankomst op Alpe d'Huez stond ook op het programma. Als je van Aalst komt, dan ga je uiteraard verkleed naar zulk evenement. Ik was Ronnie Quilnoruzze een lang vergeten oudrenner die ooit nog een dag de gele trui gedragen heeft tijdens de Tour en Jim was ex-renner Xiezange die zich na zijn carrière had omgeschoold tot dokter en in het wielermilieu blijven hangen was. Samen met zijn vennoten Dr Testo Steron, Dr K .Uttenkijker en Dr K. Lotenkrabber specialiseerde hij zich in dopage naturel en scampi anabolique. Doch dit geheel terzijde. Tussen de honderdduizenden toeschouwers hadden we uiteraard enorm veel beziens. VTM en RTBF interviewden ons voor hun journaal en zelfs tot in Australië vonden ze ons interessant. We liepen immers een reporter tegen het lijf die down under een sportprogramma presenteert uitsluitend voor wielrennen. Vandaag dus een mailtje binnengekregen van de sympathieke man dat hij zijn filmpje op internet geplaatst heeft. Dus, gezien mijn imago van serieuze mens toch al om zeep is (en Jim zelfs nooit dat imago gehad heeft), bij deze hierbij de link:
Het filmpje duurt iets meer dan 8 minuten en wij komen exact na 5 minuten en 14 seconden in beeld (tip van de dag: zet het meteen op pauze en laat het eerst volledig downloaden, dan kan je gemakkelijk scrollen naar het moment waar wij in beeld komen). Ons stukje duurt ongeveer anderhalve minuut. Nadien begon Dr Xiezange aan zijn mammografisch onderzoek en werd het filmpje jammerlijk (maar evenzeer wijselijk) gecensureerd.
Nog 1 bemerking: toen de Jim afkwam met die naam Testo Steron was mijn eerste bedenking dat dat iets was wat al jaren niet meer gebruikt werd. De affaire "Floyd Landis" bewees mijn ongelijk. Of zou Jim een ziener zijn?

2 Comments:

At 14 oktober, 2006 12:19, Anonymous Anoniem said...

Na het zien van het filmpje begrijp ik waarom VTM uw tekstfragment uit zijn nieuws geknipt heeft :)

 
At 14 oktober, 2006 12:19, Anonymous Anoniem said...

Na het zien van het filmpje begrijp ik waarom VTM uw tekstfragment uit zijn nieuws geknipt heeft :)

 

Een reactie posten

<< Home