maandag, januari 29, 2007

Afdokken!

Vooreerst een mededeling aan mijn vrouwelijke fans en de janetten (what's in a word) onder mijn mannelijke fans. Sport is niet echt jullie ding, dat besef ik maar al te goed. Toch schrijf ik er regelmatig over. Indien jullie deze artikels al eens volledig gelezen hebben, zullen jullie wel gemerkt hebben dat het meestal niet om de sport zelf gaat, maar om het randgebeuren. Lees dus gerust verder, ook de janetten. Tenzij deze iets beters te doen hebben.

Het dolle WK veldrijden van gisteren krijgt een staartje. Pechvogel Bart Wellens, die de wedstrijd met een gebroken pols uitreed, besliste een schadevergoeding van minstens 60.000 EUR te eisen. Iedereen heeft de beelden ondertussen wel gezien. Wellens reed aan de leiding, toen een motard van de VRT een wegafspanningsbak (of hoe noemen ze dat) raakte en om zijn as deed kantelen. Hij knalde er frontaal tegenaan en werd de lucht in gekatapulteerd. Weg WK droom. Gevoed door de tienduizenden supporters en de adrenaline reed hij de wedstrijd echter uit en eindigde nog op de vierde plaats. Dit alles met een gebroken pols. Einde seizoen en exit startgelden en klassementen.

Hij wil deze schade nu tegenover derden verhalen. Groot gelijk Bart. Ik zou persoonlijk nog meer geld vragen. Reken maar eens uit: 6 weken gips en dus geen enkele wedstrijd meer kunnen rijden dit seizoen. Deze financiële aderlating is slechts het topje van de ijsberg. Al die tijd in de zetel liggen, elke dag een DVD huren, van miserie beginnen snoepen, de spieren die wegsmelten, het vet dat verschijnt, Lefevere bellen voor een partijtje georganiseerd dopinggebruik, Dedecker bellen om u anoniem langs vanachter te laten pakken, het Laatste Nieuws kopen om uw gat nadien mee af te kuisen, je vriendin die het beu wordt om een godganse dag op je gezicht te moeten zien, je relatie die ontploft, je vriendin die het huis verlaat (zwanger zoals later zou blijken), je truitjes die je nu zelf moet wassen, het verkeerde waspoeder en de verkeerde temperatuur, negen maand later alimentatie aan je been, de homogemeenschap op je dak omdat ze denken dat je op hen doelt als je het woordje "janet" gebruikt. En als je dan eindelijk weer kan beginnen koersen, is je ganse outfit gekrompen, da's dan nog het ergste van allemaal.


Nee, 60.000 EUR is nog een lage schatting. De verzekeringen zullen er weer een vette kluif aan hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

11 Comments:

At 29 januari, 2007 22:47, Blogger Rimbaloe said...

de spammers hebben mij ook ontdekt. Jiepiekajee!

 
At 29 januari, 2007 23:15, Anonymous Anoniem said...

Vreemd dat ze je nog niet gevonden hadden. Gezien de inhoud van je blog had ik al maanden berichtjes verwacht à la 'enlarge your penis'.

 
At 29 januari, 2007 23:32, Anonymous Anoniem said...

"wordt vervolgd", letterlijk in dit geval. Haha. Mooie woordkeuze.

 
At 30 januari, 2007 10:42, Anonymous Anoniem said...

Bart Wellens is nen dikken geldwolf. Zonder motars geen beelden en zonder beelden geen sponsors en zonder sponsers geen geld voor Bartje. En dan voor de camera nog zo een uitspraken doen dat de verkeerde gewonnen heeft (nl. zijn ploegmaat en landgenoot die ook een paar keer gevallen was)
Je moest je schamen Mijnheer Wellens.

 
At 30 januari, 2007 12:00, Anonymous Anoniem said...

geen bart wellens geen sport kun je ook zo verwoorden!
ah ja er moet toch iets van sensatie zijn de kommende dagen!
ik zou zeggen laten ze de volgende keer iemand met ne motor rijd die er mee kan rijden?
zelf geen excusus aanbieden,of even vragen hoe gaat het?
das de mentaliteit van de media ze weten dat ze sterker zijn!
want zoals meneer hiervoor al zei
geen zijn motars geen beelden enz
man toch ga dan zelf gewoon gaan kijken he inplaats van in uwe zetel!!heb dan nog frisse lucht binnen dat uw deugd zal doen

 
At 30 januari, 2007 13:47, Anonymous Anoniem said...

Bart Wellens is helemaal gene geldwolf. Wat is dat nu voor zever. De wedstrijd zondag is de meest bekeken wedstrijd veldrijden ooit op de VRT. Wees er maar zeker van dat de media de renners meer nodig heeft dan omgekeerd. Als de VRT de uitzendrechten afstaat zal VTM of VT4 deze heel graag overnemen. Als de renners plots geen zin meer hebben om te koersen, dan kijkt er geen kat meer.
En trouwens, diene motard heeft een fout begaan en voor dit soort fouten zal men zich in de toekomst alleszins best verzekeren. Nu schuift iedereen de schuld door aan een ander. Het enige slachtoffer is Bart Wellens zelf die nu het startgeld van de 7 resterende crossen aan zijn neus ziet voorbijgaan, plus ook de permies van alle klassementen waar hij hoog stond.

 
At 30 januari, 2007 13:51, Anonymous Anoniem said...

ikke terug. En over zijn uitspraken voor de camera: Bart Wellens is tenminste eerlijk. Als een ander beter is, zal hij het ook meteen toegeven. Zondag was hij de sterkste, zelfs met gebroken pols. Zijn rondetijden liegen er dan ook niet om.
Permitteer hem aub zijn teleurstelling. Erwin Vervecken zal het hem alleszins niet kwalijk nemen. So why should you7

 
At 30 januari, 2007 14:29, Anonymous Anoniem said...

Het enige slachtoffer Bart Wellens ?? Sven Nijs had zonder dat ongeval zeker evenveel kansen als Bart. Het zou een spannende strijd geweest zijn.
Moet je dan in Parijs-Roubaix en andere koersen op de weg waar zo een ongevallen elk jaar gebeuren ook beginnen processen aan te spannen.

 
At 30 januari, 2007 16:25, Anonymous Anoniem said...

Ik ben gewoon blij dat er een boekhouder wereldkampioen is.

 
At 30 januari, 2007 17:59, Anonymous Anoniem said...

Wat een vooruitziende blik... ervaring...? levenservaring? lol

 
At 30 januari, 2007 18:05, Anonymous Anoniem said...

jongens toch sven is nog verschillende keren gevallen he!!!
trouwens excuses aanbieden daar is nog niemand dood van gegaan!!!!
en trouwens he er zijn al in de koers veel ongelukken gebeurd door motars!!
een bartje heeft toch maar voor blijven rijden!!!wil jij dat ook eens uitproberen met hoeveel zeer dat diene rond rijde

 

Een reactie posten

<< Home