maandag, januari 15, 2007

Voetbal, een feest

Jullie weten het, of jullie weten het niet, ik heb een sportieve achtergrond. Mijn voorgrond is echter minder sportief, maar daar wordt aan gewerkt. En omdat ik het nogal goed kan uitleggen en neerpennen, word ik af en toe eens gevraagd mijn objectieve kijk op een sportgebeuren te geven. Vorige zaterdag was ik bijgevolg gepriviligeerd toeschouwer tijdens de bekermatch Anderlecht-Dender. Het feit dat ik in Denderleeuw woon is bij deze dan ook verder niet van tel. Ziehier mijn objectieve en journalistiek onbetwistbare versie van de cruciale fasen:

11': Prachtige aanval van Dender. De bal komt op links bij Persoons die overhoeks kan uithalen. Om de Anderlecht supporters nog wat extra te jennen, beslist hij de bal via de paal te laten binnengaan. Perfect afgewerkt en verdiend 0-1 voor Dender.
13': Dender is nog aan het nafeesten, maar de arbiter beslist op een laffe manier om het spel meteen te hervatten, met als gevolg dat Anderlecht kan oprukken. Een verdediger van Dender speelt de bal terug naar doelman Coppens, maar daar komt plots Boussoufa afgestormd. Hij trekt bliksemsnel zijn broek even naar beneden waardoor de doelman van Dender compleet van slag is en naast de bal trapt. Boussoufa maakt de gemakkelijkste goal van zijn carrière. Onvoorstelbaar dat de scheids dit doelpunt goedkeurt: 1-1.
20': Mpenza stormt op de goalie van Dender af. Deze is bang dat ook hij zijn broek naar beneden zal trekken (Mpenza zou nogal groot geschapen zijn) en beslist opzij te gaan en hem te laten scoren: 2-1 voor Anderlecht.
29': Aanval van Dender. Perfecte voorzet vanop rechts in de loop van Stuckens, die net als hij wil scoren, met zijn voet blijft hangen in een molshoop, waardoor hij de bal niet goed raakt en net over schiet. Anderlecht komt hier goed weg dankzij de slechte staat van hun veld.
35': Gerechtigheid. Stuckens scoort dan toch de verdiende gelijkmaker voor Dender, maar deze goal wordt om onduidelijke redenen afgekeurd. Naast mij in de tribune zit een Chinees die instemmend knikt. Mijn visie: bij een twijfelgeval liever een ongeldig doelpunt goedkeuren, dan een geldig doelpunt afkeuren.
43': Frutos staat helemaal vrij aan de tweede paal en kan scoren. Onbegrijpelijk in eerste instantie dat zoiets gebeurt. Nadien zou echter blijken dat de Argentijn die middag bonensoep gegeten had en Frutos is er zo eentje die van die stille geniepige protjes kan laten, maar stinken dat die doen! Geen wonder dat geen enkele speler van Dender in zijn buurt wou komen: 3-1.
65': We zijn in de tweede helft. Op identiek dezelfde plaats waar Frutos zijn darmgassen liet ontsnappen eerder in de match, plukt Zitka een voorzet van Dender uit de lucht. Eén van zijn verdedigers gaat ook naar die bal, maar raakt in zwijm van de geur die daar nog hangt en komt in botsing met zijn doelman. Zitka valt in doel, met de bal in zijn handen, maar wel overduidelijk achter de lijn. De scheids laat verderspelen. Wederom een geldig doelpunt van Dender afgekeurd.
71': Aanval van Anderlecht. Scherpe voorzet vanop rechts. Frutos blijft met zijn voet hangen in dezelfde molshoop waar Stuckens eerder al bleef hangen. Het resultaat is dat hij de bal raakt achter zijn steunbeen en...scoort. Een slungelige actie krijgt op deze manier de allures van een wereldgoal: 4-1.
73': Deschacht beslist om te controleren of de truitjes van Dender van degelijk materiaal gemaakt zijn en trekt er eens hard aan. Terechte penalty en Franck zet deze perfect om: 4-2.
81': De match is gespeeld. Dender besluit om Boussoufa nog aan wat puntjes te helpen voor de Gouden Schoen en laat hem een mooi doelpunt maken: 5-2.
90': Einde wedstrijd. Dender heeft bewezen de beste ploeg van België het vuur aan de schenen te kunnen leggen en een terechte aanwinst voor 1ste klasse te zullen zijn.

Het spreekt voor zich dat de supporters van Dender met een ietwat teleurgesteld gevoel huiswaarts keerden. Gelukkig was het maar een kwartiertje rijden.

14 Comments:

At 15 januari, 2007 23:47, Anonymous Anoniem said...

Om nog maar te zwijgen van het beperkte koud buffet, de verkeerde pousse-café en de schijterij (of was het scheiterij? doet er niet toe, 't kwam er alletwee even snel uit) the day after. Gelukkig was 't wc geen kwartier stappen en was 't op een ander zijn kosten. Merci Gunther voor alles.

 
At 16 januari, 2007 08:48, Anonymous Anoniem said...

Ik denk dat ze juist de patatten hadden uitgedaan op hun plein en er puree van gemaakt voor de gasten van de business seats.

In alle geval de arbiter zal achteraf wel iets anders gekregen hebben. Misschien de keeper van Dender ook... iets van de chinees???

 
At 16 januari, 2007 09:12, Anonymous Anoniem said...

@ jomme: 't was misschien oeroude combinatie van alcohol dat uw maag nog altijd niet gewend is ipv het lekker eten waarvan ik helemaal niets gemerkt heb 's anderdaags :)

Dender verdiende ten minste een gelijkspel na zo'n partij!

 
At 16 januari, 2007 14:08, Anonymous Anoniem said...

Waarmee nogmaals bewezen is dat sportieve mannen latente homoseksuelen zijn ,kijk maar naar de mandekker -voetballer Di Rupo of Gents kampioen achtervolging Koen Crucke

 
At 16 januari, 2007 19:19, Anonymous Anoniem said...

Frutos had geen bonen gegeten en het is niet daardoor dat ze zijn gewonnen maar Anderlecht is gewoon VEEL beter dan Dender. Denderleeuw is als slagroom, makkelijk te kloppen!!!!!!!

 
At 17 januari, 2007 18:16, Anonymous Anoniem said...

Veel beter?? HAHA, jullie werden gewoon weggespeeld!!
Zeg maar, dank u scheids

 
At 17 januari, 2007 20:09, Anonymous Anoniem said...

makkelijk te kloppen... zeker nog genen slagroom gemaakt?

 
At 17 januari, 2007 20:39, Anonymous Anoniem said...

...of nog beter, geslachtsroom!

 
At 18 januari, 2007 07:38, Anonymous Anoniem said...

Rimbaloe, ge zijt ne smeerlap. Ne verrader. Ne landverrader zelfs. Ne dommekloot, nen dwoozen, nen oeverloeiper, en 't spatj mè dakket moen zeggen, mor: Nen Denjerlièneer. Supporteren vèr Denjer, godverdomme!

 
At 18 januari, 2007 13:24, Anonymous Anoniem said...

Mijn hart is en blijft bij Eendracht Aalst, maar de feiten zijn wat ze zijn. Als Dender tegen om het even welke ploeg speelt behalve Aalst, supporter ik voor Dender.
Sue me mate, of beter, trakteir me op ne pitta be Marzou om twie ieren 's nachts me carnaval.

 
At 18 januari, 2007 20:51, Anonymous Anoniem said...

tis toch nen wiejken tingel van den bouiten gewerren.

 
At 19 januari, 2007 09:18, Anonymous Anoniem said...

even realistisch dan de indianenverhalen die over de supportersrellen tussen lierse en antwerp gemaakt zijn op meerdere forums. ik verwacht dat we eerstdaags de eerste dode van die "rellen" zullen mogen betreuren, het komt uit dat antwerpsupporters meerdere clusterbommen onder het veld hadden verstopt die tot ontploffing kwamen na de match enz enz.
en greetje? eendracht aalst?? EH dender?? duidelijk dat ge ni veel van voetbal kent

T.

 
At 19 januari, 2007 19:02, Anonymous Anoniem said...

Dat komt niet door de scheids Anderlecht is nu eenmaal beter hé!!!!

 
At 07 februari, 2008 22:12, Anonymous Anoniem said...

Anderlecht ,anderlecht en nog is anderlecht daar zeurt iedereen over...Maar wat iedereen vergeet is wel dat ze steeds ploegen tegenover zich krijgen die tot het uiterste gaan om hen te kloppe...En oké dit jaar is maybe ni aan ons maar hoe speelt Brugge, noemen we dan dit "het" niveau van Belgie ? In mijn ogen is er dit jaar maar 1team dat de meeste van het kaske naar de muur speelt met veel goalen en spektakel en dat is Cercle...Ik hoop dat De Boeck de tittel binnehaalt want zijn team verdiend dit het meeste ...alhoewel het mss voor zo'n club nt altijd goed is de tittel te behalen...kijk naar Lierse x-aantal jaar geleden...
In ieder geval vind ik dat er op Anderlecht veel te veel met scherp geschoten word terwijl deze club Belgie op de kaart plaatst, weliswaar de laatste jaren met mindere prestaties maar kijk eens rond...of naar de Belgen dat zegt toch genoeg niet...

 

Een reactie posten

<< Home