maandag, februari 05, 2007

Makes no sence

De eerste journalist die indertijd de term “zinloos geweld” gebruikt heeft, had deze veel beter laten patenteren, want vandaag de dag worden we er constant mee om de oren gesmeten. De term op zich slaat op niets eigenlijk, want deze impliceert dat er ook zoiets als zinvol geweld zou bestaan.

Men doelt uiteraard op spontaan geweld zonder uitlokking, maar met zware gevolgen. Vroeger had je die excessen ook, maar toen bleef het bij een simpele vuistslag en daarmee was de kous af. Vroeger is echter voorbij. Tegenwoordig lijkt iedereen wel met een wapen in zijn zak rond te lopen en is de media alomtegenwoordig.

Toen wij 15 jaar geleden spraken over een wapen in zijn zak hebben, dachten we aan iets helemaal anders. En als we in de buurt van de vrouwen kwamen, laadde ons wapen zich ook spontaan. Jammergenoeg durfden we het nooit bovenhalen. Sommige van mijn vrienden hadden het probleem dat hun wapen plots afging, terwijl het nog in hun broek zat. En wie zijn wapen al eens durfde bovenhalen, schoot zelden met scherp. Jaja, nostalgie. In die tijd werd er nogal wat afgeschoten. Dat noem ik pas zinloos geweld, om over de opkuis achteraf maar te zwijgen.

3 Comments:

At 06 februari, 2007 09:17, Anonymous Anoniem said...

iemand voelt zich hier duidelijk aangesproken :)

 
At 06 februari, 2007 21:49, Blogger Tjoff said...

*Huiver*
:-)

 
At 06 februari, 2007 23:51, Anonymous Anoniem said...

Vroeger leerde ik van mijn ouders met mes en vork te eten en een hand te geven aan mensen.
Tegenwoordig eten ze met hun handen en 'begroeten' ze mensen met een mes.

 

Een reactie posten

<< Home