woensdag, maart 21, 2007

Back to the future

...of beter gezegd: back to the past. Zouden de jaren 80 terug zijn? Vorige week zijn we eens afgezakt naar het "galabal" van de vijfdes en zesdes van het Koninklijk Atheneum van Aalst, school waar vele grootheden gevormd werden...
Het zou een kalme bedoening worden vol preutse pubers, gesurveilleerd door hun dweeperige ouders. Althans dat dachten we.

Een ware overrompeling van jeugdige hormonen viel over ons hoofd toen we de zaal betraden. Blijkbaar is de galabalmode de laatste jaren drastisch veranderd: als man moet je gekleed gaan in sportschoenen, niet bij elkaar passende broek en blazer, waarvan je de kraag recht dient te zetten en de mouwen moet opstropen. Je das moet voor de helft ontknoopt hangen en je hemd moet minstens met de twee bovenste knopen openstaan. Bij voorkeur draag je een zonnebril en loop je urenlang met hetzelfde pintje rond in je handen, terwijl je dronkenschap aan het faken bent. Het enige dat in al die jaren niet veranderd is, zijn de dassen die op een gegeven moment rond het hoofd geknoopt worden.

De vrouwen, da's een ander verhaal: die lopen er tegenwoordig bloedgeil bij en doen de ganse avond blijkbaar niets liever dan hun tong in de oren, neus en mond van hun klasgenoten te draaien. Het leek bij momenten eerder een proim (op zijn Oilsjters) night dan een prom night. De toiletten waren constant volzet en om even een mopje van Raf Coppens te gebruiken, ik denk dat er in juni veel meisjes het schooljaar met "vrucht" zullen beƫindigen. Op zich vonden wij dit schouwspel zeer amusant, maar ik ben die avond met mijn Lora overeengekomen dat onze dochters van drie en vijf de eerste 20 jaar niet zullen moeten komen vragen om uit te gaan.

En ondertussen maar nippen van onze witte Martini, iets wat we in de ninetees pertinent zouden geweigerd hebben, want witte Martini, dat was voor janetten met permanenten!

2 Comments:

At 22 maart, 2007 07:35, Anonymous Anoniem said...

Rimabloeken, witte Martini is nog steeds voor jeanetten. Echte venten zuipen bier en whisky.

 
At 22 maart, 2007 19:14, Anonymous Anoniem said...

Ne witte Martini gaat er nochtans altijd in bij mij (en niet langs achter).

 

Een reactie posten

<< Home