woensdag, augustus 29, 2007

Eerst zien

Vergeet even de wielercomeback van godenkind Frank Vandenbroucke. Het volgende verhaal is nog veel straffer, tenminste als het klopt.

Wie herinnert zich nog de Russische wielrenner Evgueni Berzin? Veel wedstrijden zou de Jommeke onder de renners niet winnen, maar zijn tweede profjaar, 1994, mag men gerust inkaderen: tal van podiumplaatsen in topkoersen en daarenboven nog eens winst in Luik-Bastenaken-Luik en de Giro (plus drie ritten). Zonder twijfel zou hij met die uitslagen heden ten dage met overmacht het Protour klassement aanvoeren.

Nadien kon hij echter nooit meer bevestigen. De twee daaropvolgende jaren haalde hij bij momenten nog topniveau, maar de grote pieken werden afgewisseld met al even legendarische inzinkingen. Als lid van de beruchte Gewiss ploeg werd zijn naam vaak gelinkt aan EPO. In 2001 verdween hij anoniem uit het peloton.

Vorig jaar kwam hij plots weer in het nieuws toen hij voor de grap een amateurlicentie aangevraagd had voor Frankieboy, onder een valse naam en met een foto van Tom Boonen.

Vandaag kwam echter het bericht dat hij volgend seizoen weer profrenner wordt, dan nog bij een sterke ploeg, Tinkoff. Hij zal er op 37-jarige leeftijd als een soort van wegkapitein fungeren.

Waarheid of bluf? We zullen het volgend jaar wel zien. Als hij slaagt, kunnen ze bij Anderlecht ook eens overwegen om Scifo, GrĂ¼n, Rutjes en Nilis terug te halen. Misschien dat het met hen wel zal lukken.

4 Comments:

At 30 augustus, 2007 07:57, Anonymous Anoniem said...

Onze sympathieke blogger gaat hier dan wel even voorbij aan het feit dat de Giro niet in de protour zit, maar alla. Zouden ze eventueel ook Pjotr Oegroemov niet overwegen, die werd dat jaar tweede in de Tour.

 
At 30 augustus, 2007 10:17, Anonymous Anoniem said...

Onze sympathieke Ollie gaat even voorbij aan het feit dat ASO zich weliswaar boven de UCI verheven voelt en zich aan hun regels onttrekt, maar moest Ollie er even de huidige Protour rangschikking op nagaan, zal hij merken dat Di Luca, Contador en Evans momenteel helemaal bovenaan het klassement staan. Dus hun resultaten in Tour en Giro worden weldegelijk meegerekend.

 
At 30 augustus, 2007 13:31, Blogger pierre du coin said...

In dezelfde reeks oldies goldies loopt het gerucht in de wetstraat dat Leo Tindemans klaargestoomd wordt als nieuwe premier. Nog enkel een face-lift, haarimplant en nieuwe knie en hij is klaar.

 
At 30 augustus, 2007 15:23, Anonymous Anoniem said...

annemie annemie ... nijs ... jij lekker beest

 

Een reactie posten

<< Home