zondag, oktober 14, 2007

Voorpaginanieuws

De zwaarste sport ter wereld, triatlon, beleefde afgelopen weekend weer zijn jaarlijks hoogtepunt tijdens de Ironman van Hawaii. Respect voor Rutger Beke, die ondanks een tik op het hoofd tijdens het zwemmen (die eerder mentaal dan fysiek voor problemen zorgde), toch doorgesparteld heeft en tijdens de afsluitende marathon helemaal op was, maar toch koste wat kost zou finishen. Respect voor Marino Vanhoenacker, het ultieme trainingsbeest, die op een fantastische vijfde plaats eindigde. Respect voor Luc Van Lierde, die bewezen heeft dat hij misschien wel de meest getalenteerde van allemaal is, en als lichaam en geest meewillen, ondanks zijn leeftijd nog steeds wereldtop is. Maar nog het meeste respect voor Bert Jammaer, die op een 12e plaats finishte. En dat voor iemand die in het dagelijkse leven brandweerman is, en dus eigenlijk niet eens bij de profs hoefde te starten.

Van start tot finish heb ik het proberen volgen, eerst via een al te vaak haperende live stream op internet en de afsluitende marathon half in slaap vallend (van vermoeidheid welteverstaan) op ARD, de enige zender die het de moeite waard leek te vinden. Het moet gezegd worden, de regie van de beelden trok op geen kloten, maar daar konden de Duitsers niet aan doen, ze hebben tenminste moeite gedaan toch uit te zenden. Waarom zonden zij het wel uit? Simpelweg omdat ze enkele wereldtoppers hebben (die jammergenoeg één na één uitvielen gisteren).

Wij Belgen hebben toevallig ook een aantal wereldtoppers, maar dat is in dit land blijkbaar nog steeds niet genoeg om de sport de aandacht te geven die ze verdient. OK, er zouden hoogst-waarschijnlijk slechts enkele tienduizenden kijkers gevolgd hebben gezien het nachtelijke uur, maar toch, het geeft een raar gevoel als je enkele uren eerder dan wel de kans kreeg om een totaal nutteloze en overbodige match van de Rode Duivels te volgen.

Ik ben echt benieuwd wat er maandag in de kranten te zien zal zijn op de eerste pagina van de sportkaternen. De zoveelste foto van falende en teleurgesteld afdruipende Rode Duivels, inclusief het met de tegenstander gewisseld shirt om hun nek? Of toch een foto van onze Ironman Belgen?

10 Comments:

At 15 oktober, 2007 07:27, Anonymous Anoniem said...

Ik kan u met grote vreugde meedelen dat de eerste sportpagina van De Morgen vandaag netjes verdeeld wordt tussen Parijs-Tours en de Ironman. Zowel uw wieler- als uw triatlonhart zullen dus gloeien van trots.

 
At 15 oktober, 2007 11:40, Anonymous Anoniem said...

toch spijtig dat 'de puist' gilbert niet mocht sprinten voor het eremetaal...

 
At 15 oktober, 2007 12:15, Anonymous Anoniem said...

"snelle" gilbert (ja ja ook op zijn westvlaams) was weer eens de beste in de koers. Maar ja, als je zo snel bent durven ze met jou niet meer naar de meet.
Spijtig, supper spijtig, anders had er misschien vandaag een mooiere foto op den blog gestaan.
Zou ook niet slecht zijn voor de vrouwelijke lezers.
Misschien zaterdag ... want laat ons eerlijk zijn Gilbert is momenteel de te kloppen man.

 
At 15 oktober, 2007 15:25, Anonymous Anoniem said...

Gisteren in Leuven waren alle fans van Ruther Beke samengekomen om voor hem te supporteren. Het was nog niet erg genoeg dat ze geen beelden hadden en alles via SMS moesten te weten komen, dan kwam hij nog uren later binnen. Wat een supporter lijden kan.

 
At 15 oktober, 2007 15:28, Anonymous Anoniem said...

Een tip voor alle wielerfans, ga eens naar de site van Nico Mattan,
naar de foto's van zijn afscheid.
Echt de moeite hoor. Snelle Gilbert Puist staat er ook op.

 
At 15 oktober, 2007 15:45, Anonymous Anoniem said...

Gilbert volgende week de te kloppen man? Eerder de uit te knijpen man bedoel je.

 
At 16 oktober, 2007 11:57, Anonymous Anoniem said...

de heropstanding van VDB?

 
At 16 oktober, 2007 12:07, Anonymous Anoniem said...

Spijtig voor VDB en zijn supporters maar het zal niets meer worden. Zijn tijd is voorbij !
Wat denkt den Ollie ?

 
At 17 oktober, 2007 10:51, Anonymous Anoniem said...

den ollie zit op de pot blijkbaar

 
At 17 oktober, 2007 16:24, Anonymous Anoniem said...

hoe zou het zijn met de recordrace jim de bril?

 

Een reactie posten

<< Home